HERKENNING

Je zal overlopen van trots als je kind iets slims doet of zegt. Het is iets dat je zelf hebt gecreëerd en dat gaat dan even lekker zelfstandig aan de haal met haar eigen mening en opvatting. Dat zijn de momenten dat je denkt, ja dit is er een van mij. Ook als ze kattenkwaad uithalen hoor. Of gewoonweg met een stalen gezicht iets zeggen wat niet waar is, heerlijk is dat. Het is alsof je hart voortleeft in iemand anders, iemand die je zelf hebt gemaakt. Het zijn de leukste mensen die je zal leren kennen.

Ook van je partner zal je dingen herkennen, al zijn die natuurlijk lang niet zo leuk als je eigen eigenschappen. Maya lijkt qua uiterlijk helemaal niet op mij, helaas. Als is het een prachtig kind, want ze heeft ook een knappe vader. Maar innerlijk is het net d’r moeder, zeer uitgesproken met een eigen mening. En die liegt er niet om. Dat dat vastberaden koppie is een genot om te aanschouwen. Zo zingt ze bijvoorbeeld ook mee met Justin Bieber.

Alleen dat volkomen fonetisch, omdat ze uiteraard nog geen engels spreekt. Als ik haar dan probeer te verbeteren dan krijg ik een keiharde nee. Nee mama, hoor dan! ze zeggen echt niet wat jij zegt! Om vervolgens door te gaan met de onzin die ze meezingt. Mijn dochter heeft ook geen enkel gene gevoel, geen enkele schaamte. Ik hoop dat ze dat nog lang vasthoudt en ook zo zeker van zichzelf blijft als ze volwassen wordt. Ze heeft een goed hart, is lief voor anderen en zeer sociaal.

 

EIND GOED..

Ik ben bijzonder blij met mijn dochter en hoop dat ze een zelfverzekerde volwassenen wordt. Ik zal er alles aan doen om haar zo af te leveren als ze uit huis gaat, waar ik nu nog even niet aan moet denken. Ze zal haar eigen bijdrage leveren aan onze maatschappij en volwaardig meedoen aan de samenleving.